• Fiskelykke
  • Reingjærde
  • Catwalk
  • Brygge
  •  17 mai
  • toppbilde 1
  • toppbilde 2
rusfri_150x113

Vinnerne av årets rusfrie 10. klassinger

Katja-Mari Margit og Richard Store ble hver 1500 kr rikere etter at de ble trukket ut som de heldige vinnerne av årets rusfrie 10. klassinger.

Det var to lykkelige mødre som på vegne av ungdommene mottok premien på 17. mai arrangementet i Nesseby.

Dette er 11. gang kommunen i forbindelse med ett arrangement på fritidsklubben har denne premieringen av 10. klassingene som velger å blåse for og vise at de ikke har drukket alkohol. I løpet av natta må det blåses to ganger, og for å være med på trekningen kreves det at alkometeret viser ”grønt” begge ganger.

I disse 11 årene denne ordningen har eksistert har det variert hvor ungdommene har tilbrakt natta. De siste årene har det vært arrangement på fritidsklubben. Før man begynte med denne premieringen så man en tendens til at ungdommene dro til Vadsø og tilbrakte natt til 17.mai der, og for noen ble det den første erfaringen med fyll. Nå er det ikke snakk om annet enn at de skal være her i kommunen og være med på denne loddtrekningen.  

Også i år var det fritidsklubben som sto for avviklingen av selve arrangementet. Fritidsklubben er en viktig aktør i det rusforebyggende arbeidet i kommunen. Arrangementet var også åpent for andre brukere av klubben. I løpet av natta var det dataspill og andre aktiviteter for ungdommene, og god mat hørte også med i programmet.  

Rusfri feiring natt til 17.mai er en del av det rusforebyggende arbeidet i kommunen og rusforebyggende gruppe. I denne gruppa sitter klubbleder, rektor på Karlebotn skole og fau leder, politiet, leder av hjelpetjenesten og helsesøster. 

Foto: Jens K. Baustad.

Tips en venn  Skriv ut
Web levert av CustomPublish AS