Tyske soldater - Eier: Grenselandsmuseet

Utstillingsåpning på VSM søndag 24.februar

2.verdenskrig og evakueringa av Finnmark

Tema er 2.verdenskrig og evakueringa av Finnmark. Varanger Samiske Museum viser utstillinga "Ikke premiering for overvintring" fra Interkommunalt arkiv Finnmark, og bidrar selv med kulisser og bilder.

Museet ønsker å bruke anledningen til å sette fokus på hva som hendte i Nesseby den gang, under de siste dagene av oktober 1944.

Flere eldre husker ennå hendelser fra tiden før, under og etter krigen, de dramatiske hendelsene under selve evakueringa og nedbrenninga av Finnmark, og livet etterpå, da gjenoppbyggingen begynte.

Utstillingen fra Interkommunalt arkiv Finnmark (IKAF) viser brev, dokumenter og søknader der Finnmarkinger bl.a søker om tillatelse til å flytte tilbake til Finnmark. Vi håper og ønsker at alle som selv husker noe fra krigsdagene har anledning å komme til museet for å dele sine minner med oss, samt alle som vil lære mer om hva som hendte i vårt lokalsamfunn under krigen.

Det blir innledning om temaet med lysbildeforedrag ved Mari-Ann Nilssen, og vi inviterer alle som vil lære mer om temaet, som kan noe om temaet og som vil snakke om temaet til å komme å bidra.

Klokkeslett: 17-19. Det blir salg av kaffe og vafler.

Tips en venn Tips en venn Skriv ut Skriv ut