• Fiskelykke
  • Reingjærde
  • Catwalk
  • Brygge
  •  17 mai
  • toppbilde 1
  • toppbilde 2
vuonnamarkanat logo_100x99

Vuonnamárkanat 2013

Hold av helgen 30.august -1. september! Festivalen som helhet strekker seg fra fredag til søndag med forskjellige aktiviteter rundt om i Nesseby kommune. Hovedaktiviteten er som alltid selve markedet, som går av stabelen lørdag 31. august kl. 10-16 ved Varanger Samiske Museum i Varangerbotn.

Markedet tilbyr mange spennende produkter og god mat. Bare hør her: produkter av reinskinn, tørka arktiske blomster, smykker av reinhorn, tova ullprodukter, plantefarget garn, ullsjal, silketørkler, strikkavotter og sokker, kongekrabbe-wok, sølvsmykker, søljer, luhkkaer, perlebroderier, vesker, kniver, kaldrøkt røye og ørret, skinnluer, skaller, kartanker, drakter, kåper og jakker, bruktmarked, urter, poteter, bær, saft, kaker, saueskinn, tre- og neverprodukter, grillspyd, vårruller, nudler, helgrilla lam, pannekaker… og så videre!

Festivalprogrammet er ikke helt klart ennå, men følgende aktiviteter er planlagt: Duodjitreff med foredrag, utstilling og demonstrasjon av håndverk og teknikker med besøkende fra Halland sørvest i Sverige, kongekrabbesafari, terrengløp med lassokasting, party på Capri med liveband, utstillinger på Varanger Samiske Museum – bl.a kunst av John Savio og et maleri av Ivar Sælø gitt i gave til museet i sommer, vandring på Veidneset, foredrag og åpent hus på Isak Sabagården ved VSM med påfølgende utendørsgudstjeneste og middag og på Grasbakken ved Sørsiden Tabernakelforening. PROGRAM KOMMER.

Ikke glem koftekonkurransen! Alle som har på samekofte kan være med i trekningen av pengepremier på slutten av markedsdagen. Isak Saba senteret tar imot påmeldinger ved egen bod på markedet. Koftekonkurransen er kommet i gang på bakgrunn av ønsket om å få flere til å bruke kofte, og det har vist seg å være et populært initiativ. Bakgrunnen er revitalisering av samisk språk og kultur.

I år er det niende gang markedet arrangeres.

Velkommen til et hyggelig møte!

Arrangementet er et samarbeid mellom Varanger Samiske Museum, Nesseby kommune og Isak Sabasenteret med bidrag fra lokale lag og foreninger.

 

LES MER: http://varjjat.org/wp/?page_id=83

Tips en venn  Skriv ut
Web levert av CustomPublish AS