• Fiskelykke
  • Reingjærde
  • Catwalk
  • Brygge
  •  17 mai
  • toppbilde 1
  • toppbilde 2
enarebild

Enarestien 2010

Årets Enaresti går fra 19.-24. juli og starter i år i Sevetti. Meld deg på allerede i dag!

Påmeldingsfrist 8. juli!

I år går turen fra Sevetti til Karlebotn. Det er gode fiskevann underveis og forholdsvis lett terreng. Det er noen korte myrstrekninger, men ellers tørt hele veien.

Det er kjørt ut ved på vinterstid, så man kommer til klare rasteplasser. Man bærer med sitt eget utstyr (telt, sovepose, mat, klær, kokekar, myggmiddel, etc.)

Total lengde på Enarestien er ca. 100 kilometer og man går i dagsetapper på ca. 6-8 timer (10-20 kilometer). Vi har en deltakeravgift på 400 kroner som dekker badstu og middag ved ankomst i Karlebotn.

Påmelding kan gjøres ved å
sende mail, ringe 404 405 00 (kommunens sentralbord) eller møte opp på Servicekontoret i Varangerbotn.

Har du spørsmål eller ønsker mere info er det bare å ta kontakt!

 

 

Lett historikk: Enarestien var opprinnelig en ferdsels- og handelsåre fra Finland til Norge og bruken av stien er dokumentert helt tilbake til 1500-tallet. På den tiden var det birkarlene, et handelsfolk fra Østerbotten som brukte stien til handels- og skatteoppkrevingsreiser i Varanger. På 1600-tallet ble det opprettet en markedsplass i Karlebotn hvor det fortsatt kom handelsfolk fra Bottenvika, og også samer fra andre steder på Nordkalotten til byttehandel med Varangersamene. Den er også brukt av Enaresamene for sine årlige fisketurer, av fangstfolk og reindriftsutøvere helt fram til våre dager. I hvertfall frem til veiene ble bygd ut. Som resultat av bedre veinett ble Enarestien mindre brukt og rundt midten av 1900-tallet var det så godt som slutt på bruken. I 1993 fikk stien en renessanse via kulturkontoret i Nesseby og finske Metsähalittus og har gått hvert år frem til dags dato. Den moderne bruken av stien er i form av en naturskjønn gåtur med muligheter for fiske, opplevelse av kulturminner og god mosjon.

Tips en venn  Skriv ut
Web levert av CustomPublish AS