• Fiskelykke
  • Reingjærde
  • Catwalk
  • Brygge
  •  17 mai
  • toppbilde 1
  • toppbilde 2
fisketurisme

Fisketurisme på alvor

Velkommen til reiselivskveld 24.6. fra kl 17.00 i Ruitu i Varangerbotn med temaet "Fisketurisme på alvor – hvordan og hvorfor å satse på fisketurisme?"
Ill.: Bent Johansen

Fiske som hobby er en viktig grunn å bestemme reisemål. Der er millioner av fiskeinteresserte i Europeiske markedet alt fra entusiastiske sportsfiskere til kameratgjenger på tur og familier på sommerferie. Fiskerike vann og sjø er noen ev de viktigske tiltrekkskraftene Varanger området har. Det er kjent at svært mange turister vet om fiskeplassen ved Mortensnes eller kjøper laksefiskekort til noen av lakseelvene i området. Fiskevann lengre innover på fjell er lokkende, men ikke så lett tilgjengelige for tilreisende.

Det viktige spørsmålet for reiselivsnæringen er at hvordan å utvikle tilbudet slik at det er mulig å tjene penger på fiskeinteresserte tilreisende og samtidig ta vare på naturressurser på en bærekraftig måte.

Vi inviterer dere til en reiselivstemakveld med temaet ”Fisketurisme på alvor – hvordan og hvorfor å satse på fisketurisme”. Vi har fått tre interessante foredragsholdere fra rundt omkring Nord-Norge å fortelle om demmer bedrifter og hvordan de jobber med fisketurister.

Heidi Holmgren fra Nordkappspesialisten satser på sjøfiske og forteller om hvorfor småbedriftene må også ta virksomheten sin på alvor for å lykkes. For å ta tak i de muligheter som Finnmark har må reiseliv utvikle seg fra hobby til næring.

Per Edvard Johnsen fra Mollisjok Fjellstue har en opplevelsesbedrift midt på Finnmarksvidda. De har valgt å satse på fluefiskere som ønsker å betale for autentiske villmarksopplevelser i stedet for å drive profesjonell innlandsfiske, og lykkes. På det store internasjonale markedet er man nødd til å satse på det individuelle og våge å være seg selv.

Kjersti Lunde fra Din Tur forteller hvordan forventinger en turoperator har for småbedrifter i forhold til kvalitet og hva betyr det å jobbe med en turoperator i fisketurismemarkedet.

Etter foredragene har vi tid for en debatt om muligheter i fisketurisme i Nesseby og Øst-Finnmark.

Velkommen!

Tips en venn  Skriv ut
Web levert av CustomPublish AS