• Eddemannak.jpeg
  • Foto: Lena Kristianssen
  • Reingjærde
  • Catwalk
  • Brygge
  •  17 mai
  • toppbilde 1
  • toppbilde 2

Flytt til Nesseby og få gratis barnehage, Sfo og boligtomt

Nesseby kommune tilby gratis barnehage og Sfo for kommunens innbyggere. I tillegg har vi gratis boligtomter til husbyggeren. Det finnes også ledige boliger for salg.

Soltunveien
Tangnesveien
Vidjeveien

 

Etter en periode hvor man har vært nødt til å betale for barnehage, har kommunestyret vedtatt at barnehage igjen skal være gratis om du bor i Nesseby kommune.  Så om du har mange småbarn, eller planlegger familieøkning, er du hjertelig velkommen i barnevennlige Nesseby kommune.

Barna kommer sikkert også til å trives i det helt nye oppvekstsenteret i Varangerbotn, et bygg som er en sammenslåing av barnehage og 2 grunnskoler.

Kommunen er et eldorado av fritidsaktiviteter med alle sine lag og foreninger som har tilbud for absolutt alle aldersgrupper, fra den aller yngste til den eldste.  Her kan bl.a. nevnes flere forskjellige  idrettslag, kulturskole, kor- og revylag, hagelag, bygdelag, pensjonistforening osv.

Det vakre og varierte landskapet i kommunen er et paradis for friluftsaktiviteter sommer som vinter.

Nesseby er en 2-språklig kommune der samisk og norsk er likestilt.  Kommunen er en stor kulturkommune som har satset mye på å synliggjøre dette.

Nesseby kommune er med i Tiltakssonen i Finnmark og Nord-Troms. Dette betyr at om du har studielån og arbeider i tiltakssonen vil studielånet ditt bli nedskrevet med inntil 10% pr. år. Å bo i tiltakssonen har også flere fordeler. Les mer her.

Nesseby kommune kan også tilby gratis boligtomter. Vi har flere ledige tomter i boligfeltene på Vesterelvnes(Soltunveien og Tangnesveien), og i boligfeltet på Nesseby kirkested (Vidjeveien). Flere av disse tomtene er for en periode reservert private utbyggere. Hvis disse ikke bygger boliger på tomten, så vi disse tildeles andre gratis.

Informasjon om startlån

 

 

 

 

 

 

 

Nesseby kommune kan også etter søknad tilby startlån til bygging eller kjøp av bolig.

Kontaktperson boligtomter                                                  Kontaktperson startlån               

Avdelingsingeniør Jan Inge Johanen                                       Konsulent Britt-Inger Olsen

Tlf:  40440526                                                                                            Tlf:  40440504

Vurderer du å etablere eller utvide næringsvirksomhet i kommunen så kan du kontakte samfunnsutvikler Odd-Arne Dikkanen på tlf 40440542

 

 

Tips en venn  Skriv ut
Web levert av CustomPublish AS