• Fiskelykke
  • Reingjærde
  • Catwalk
  • Brygge
  •  17 mai
  • toppbilde 1
  • toppbilde 2
Adjagas-vidvinkel-HIGHRES_200x133

Konsert med Adjagas og Blackfire

Utstillingshallen på Varanger Samiske Museum bygges om til en helt unik scene for anledningen. Det blir en intim konsert med begrenset antall billetter, så vær tidlig ute for dette kan du ikke gå glipp av!

Dette blir en helt spesiell opplevelse du aldri har sett maken til. Med den allerede trollske stemningen i utstillinga blir det helt spektakulært med en scene bygd opp midt i rommet. Det blir et møte mellom samiske Adjagas og Navaho-indianerne i Blackfire.

Blackfire (US) er basert på medlemmer av The Jones Benally Family, en indianer-familie av Navaho-folket fra Flaggstaff, Arizona. De har opptrådt på Riddu Riddu og turnert verden over flere ganger. I forbindelse med pågående Europaturne tar de turen eksklusivt opp til Finnmark for å oppleve Finnmarksløpet og den arktiske urfolksnaturen på vinterstid.
De opptrer både som:

The Benally Family
; - Native Dance/drum show – et fyrverkeri med folkedrakter, trommer og dans. Må oppleves!

Blackfire, et hardslående rockeband bestående av søsknene Jason, Jenada og Klee Benally, kombinerer moderne pønkrock med elementer fra Navaho-folkets egne musikalske uttrykk, dans og tekster. Selveste pønk-gudfaren Joey Ramone rakk å lovprise Blackfire som ”fireball punkrock” før han døde. Du får oppleve både energisk danseshow og rock’n roll!

Adjagas (Sápmi), er joikerne Sara Marielle Gaup og Lawra Somby med band. De har vært banebrytende på den samiske musikkscenen siden de kom med sin første utgivelse i 2005. De har fornyet den samiske musikken og satt joiken inn i nye kontekster som blant annet blues, country og bluegrass. På Adjagas sin siste utgivelse, Mánu Rávdnji (Månestrøm), har uttrykket blitt enda røffere i kantene siden dubutplata og kritikerne har trillet 5’ere og 6’ere.

Konserten starter onsdag 17. mars klokka 18:00


Billetter legges ut på forhåndssalg på servicekontoret fram til fredag 12. mars. Billetter kan reserveres over telefon (40440543), men hentes innen fredag klokka 14.30.

Voksne: 100,-
Barn under 16: 50,-

Tips en venn  Skriv ut
Web levert av CustomPublish AS