Susanne Hætta okt-08

Nestlavest ledighet i Nesseby

I Finnmark har nå Sør-Varanger lavest ledighet med 1,2 prosent, fulgt av Unjárga/Nesseby med 1,9 prosent, sier Susanne Hætta(bilde) i NAV Finnmark.
Deatnu-Tana og Måsøy ligger hakk i hæl, begge med 2,0 prosent. Gamvik og Vardø har høyest ledighet med 6,7 prosent.

– Finansuroen merkes ikke på arbeidsmarkedet i Finnmark. Det sier kommunikasjonsrådgiver i NAV Finnmark, Susanne Hætta. – Nedgangen vi ser fra forrige måned, ser vi hver høst. Arbeidstakere som har vært permittert fra fiskeindustrien, er nå sysselsatt igjen. I tillegg har slakteriene hatt folk i arbeid, noe som sees på ledighetstallene, sier Hætta. Kommunene som har hatt sterkest tallmessig nedgang i ledigheten sist måned, er Båtsfjord, Alta og Hammerfest. Tallene er stabile for de andre kommunene.


Nasjonale tall
Arbeidsgiverne opplever fortsatt at arbeidsmarkedet er stramt, og spesielt er det utfordrende å få ansatt folk til kompetansearbeidsplasser. I NAVs stillingsdatabase er det flere ledige stillinger innen helse og petroleum i Hammerfest, enn arbeidsplasser som ikke krever høyere utdanning i samme område.

I hele landet er 1,7 prosent av arbeidsstyrken helt ledige. Finnmark har høyest ledighet på 2,9 prosent, fulgt av Oslo med 2,2 prosent.
31.10.2008 Webmaster
Tips en venn  Skriv ut