Vårt fylke har landets høyeste smittetrykk

SMITTETRYKKET ER DET HØYESTE I ØST-FINNMARK OG NORGE

På grunn av økende og dels uoversiktlig smittesituasjon i Øst-Finnmark, gir vi her informasjon om tiltak og anbefalinger

Aller først er det viktig og riktig å berømme kommunens innbyggere for den formidable innsatsen som har blitt lagt ned så langt i pandemien.
Gjennom god etterlevelse av lokale og nasjonale anbefalinger og bestemmelser, har vi vært forskånet for større smitteutbrudd i Unjárgga gielda/Nesseby kommune.
Kommunen ønsker derfor å takke alle for det kollektive ansvaret som vi, både som lokalsamfunn og hver enkelt, har tatt for å bekjempe smittespredningen.

Imidlertid:

Etter flere uker med smitteøkning må regjeringen ta grep for å hindre at sykehusene og det lokale helsevesenet blir overbelastet.
Det er stor økning i antall innlagte ved noske sykehus, spesielt i Nord-Norge, som har det høyeste smittetrykket i landet pr. i dag.
Det er mye og økende smitte i våre nabokommuner, spesielt i Sør-Varanger og Vadsø.
Kommunen ønsker derfor å komme med klare anbefalinger til kommunens befolkning.

- Dersom du har nyoppståtte symptomer på luftveissykdom, som feber, hoste, sår hals eller nedsatt allmenntilstand, skal du holde deg hjemme. Du bør ha en negativ koronatest før du vender tilbake til arbeid. Kontakt legekontoret for å avtale testing.

- Det anbefales fortsatt at uvaksinerte vaksinerer seg

- Peronlige smitteverntiltak- generelle hygieneråd for å forebygge smitte av Covid-19:
Håndvask / Hånddesinfekjson - Vask hendene ofte og grundig med såpe og vann, særlig etter hosting/nysing, etter toalettbesøk, før tilberedning av mat, før måltider. Der anbefales å vaske hendene etter å ha vært ute blant folk. Hånddesinfeksjonsmiddel virker mot koronaviruset og er et godt alternativ dersom håndvask ikke er mulig, men husk at derom hendene er synlig skitne eller våte, gir definfeksjon redusert effekt. Da bør hendene rengjøres med såpe og vann.

-Hostevaner - unngå å hoste eller nyse direkte på andre. Tilstreb å hoste/nyse i et papirtørkle(som kastes etterpå), eller i albuekroken derom du ikke har papir tilgjengelig.

-Avstand til andre - hold en meters avstand til personer utenfor din husstand når det er mulig. Unngå klemming og håndhilsing. Følg anbefalinger på arrangementer og reiser.

 

OM TESTING, KARANTENE OG ISOLASJON - SE EGEN ARTIKKEL HER
 

 

Ole Petter Skoglund
Tips en venn  Skriv ut