• Eddemannak.jpeg
  • Foto: Lena Kristianssen
  • Reingjærde
  • Catwalk
  • Brygge
  •  17 mai
  • toppbilde 1
  • toppbilde 2
fotball_450x447

To Nessebygutter med i Samelandslaget

Øyvind Erichsen og Ante Smuk spiller for tiden for Samelandslaget. Begge har spilt for Varanger Ball klubb fra de var mygg spillere.

Leder i VBK, Jon Samuel Nilsen, ser at det gror fra  Varanger Ball klubb. Nesseby spillerne gjør seg bemerket som fotball spillere.

 

Link til bilder på Nrk Sápmi sin hjemmeside:

http://www.nrk.no/sapmi/tamil-eelam-fa-vs-fa-sapmi-1.11760310

 

Info fra Samelandslagets Facebookside:

Samelandslaget er et uoffisielt «landslag» i fotball for samene i Norge, Sverige, Finland og Russland. Samelandslaget har spilt kamper siden 1985, men ingen av disse har hatt offisiell status.

Samelandslaget er ikke medlem i de internasjonale fotballforbundene UEFA og FIFA, siden Sápmi (Sameland) ikke er et uavhengig land. Men de ønsker å bli medlem og få offisiell status, og jobber med dette som mål. Siden 2003 har samelandslaget vært medlem i den uavhengige organisasjonen N.F.-Board, som organiserer de uoffisielle «landslagene» i verden som ikke er medlemmer av de offisielle, internasjonale fotballforbundene.

På grunn av at samelandslaget bare har uoffisiell status, må det stort sett nøye seg med å spille kamper mot klubblag og andre uoffisielle landslag. De eneste offisielle landslagene samelandslaget har møtt, er Øst-Tyskland og Estland. Ellers har samelandslaget hatt motstandere som Åland, Grønland, Kosovo og Nord-Kypros, samt enkelte klubblag.

Samelandslaget er underlagt Samisk Fotballforbund (Sámi Spábbáčiekčanlihttu), som ble stiftet 18. oktober 2003. Samisk Fotballforbund er igjen underlagt Samisk Idrettsforbund (Sámiid Valáštallanlihttu), men ikke Norges Idrettsforbund eller Norges Fotballforbund.

Det har vært noe diskusjon om uttaket til samelandslaget, fordi det så langt ikke finnes noen faste kriterier for hvem som er berettiget til å spille for samelandslaget. Blant spillerne som har spilt på Samelandslaget er Per-Mathias Høgmo, Thomas Tøllefsen, Tom Høgli og Trond Olsen.

Tips en venn  Skriv ut
Web levert av CustomPublish AS